fmt

FMT investerade i tre traverser från Dematek.
Klicka för att läsa mer.

sca obbola 2

SCA i Obbola bytte ut sin portalkran från 1975.
Klicka för att läsa mer.

boliden1

Det vår servicetekniker göra på 1087 meters djup
för Boliden, kan han göra för dig.

tetra pak

Renare och smidigare flöde i Tetra Paks fabrik

stockholmsarenan4

Dematek levererar mekaniseringen till det
rörliga taket på Stockholmsarenan

husum3

Traverser med semiautomatik
hos Metsä Board i Husum

Slider

ReferenserFrån taket på Tele2 Arena till Bolidens djupa gruvor. Från travers och telfer till lättlastsystem och lyftdon. Nya installationer, uppgraderingar av lyftutrustningar eller blandningar av de båda.

Helst skulle vi vilja ta med dig på besök hos ALLA våra kunder. Men av naturliga skäl räcker ingen hemsida i världen till för detta. Det har nämligen blivit ganska många kunder med åren. Några axplock, som kan spegla vår verksamhet, vill vi i alla fall bjuda på.

Välkommen in!


Unik, skräddarsydd helhetslösning till SWEP

swep introNär SWEP behövde utöka sin maskinpark med ytterligare ett pressverktyg så det krävdes det även att man även investerade i en ny travers. Takhöjden i lokalen var begränsad och därför fick Dematek skräddarsy sin lösning.

Läs mer om hur Dematek levererade en helhetslösning till SWEP


Bucher Emhart Glass effektiviserar produktionen med lyftutrustning från Dematek

emhart startI samband med en flytt av viss produktion investerade företaget i ny lyftutrustning från Dematek, bestående av bland annat en 50 tons travers, en 3,2 tons travers, en 8 tons tralla och ett KBK lättlastsystem samt några mindre telfrar.

Läs mer om Bucher Emhart Glass och den nya lyftutrustningen


Uddeholm nya lyftutrustning

uddeholm startUddeholms med sina 150-200 traverser har ett ständigt arbete att förnya sin lyftutrustning. Sommaren 2014 hade man 17 man engagerade inom nyinvesteringar, underhåll samt reparationer.

Läs mer om Uddeholm och deras modernisering


FMT ökar takten med traverser från Demag

fmt teaserFMT Aircraft Gate Support Systems var tidigare underdimensionerade vad gäller lyftkraft. För att kunna öka produktionstakten och lyfta tyngre enheter krävdes större traverser. Efter en noggrann utvärdering valde företaget traverser från Dematek.

Läs mer om Dematek och FMT


Storleverans av svängkranar till Scania

thumb scaniaScania i Södertälje ökar produktionskapaciteten av växellådsdetaljer och har därför iordningställt en byggnad med fem nya produktionslinjer. För lyft och hantering av komponenterna valde företaget ett stort antal svängkranar samt ett KBK lättlastsystem från Dematek.

Läs mer om Dematek och Scania


Nexans sätter säkerheten främst

thumb nexansMed tyngdpunkten inom kraftöverföring är Nexans en global aktör inom  marknadssegmenten infrastruktur, industriinstallation och lokala nätverk. Som världsledare inom kabelindustrin erbjuder Nexans ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar

Läs mer om Dematek och Nexans


SCA i Obbola

sca miniVid Obbolaön i Umeälvens utlopp ligger SCA Obbola AB. Hit kommer var sjätte minut en långtradare med massaved som ska bli till papp (liner). Liner är ytskiktet på wellpappkartonger och vid anläggningen produceras cirka 425 000 ton per år. Det papper som produceras i pappersmaskinen samlas på stora pappersvalsar (tambourer). Tambouren väger, fylld med papper, 55 ton och den lyfts av en halvportalkran.

Läs mer om Dematek och SCA i Obbola


Metsä Board i Husum

metsa miniFör att öka produktionen och flexibiliteten har två nya Demag processkranar monterats vid Metsä Boards produktions-anläggning i Husum. Det blev ett omfattande projekt och det krävdes mycket planering då allt montage skulle ske utan störningar i produktionen. Metsä Board Husum är en integrerad pappers- och massafabrik som producerar högkvalitativt obestruket och bestruket finpapper för krävande kunder.

Läs mer om Dematek och Metsä Board i Husum


Tele2 Arena i Stockholm

tele2 miniByggnationen av Tele2 Arena (fd Stockholmsarenan) invid Globen är i full gång. Full fart är det också för Demateks projektgrupp som nu arbetar med färdigställande av lösningen till det skjutbara taket över arenan. För ganska precis två år sedan fick Dematek ordern på att leverera mekaniseringen av det skjutbara taket på Tele2 Arena.

Läs mer om Dematek och Tele2 Arena


Boliden i Garpenberg

boliden miniVid Bolidens gruva i Garpenberg ställs höga krav på service och underhåll. Dels för att öka säkerheten, men även för att hålla nere kostnaderna. Sedan många år har företaget serviceavtal med Dematek när det gäller all lyftutrustning. Lars Eriksson är servicetekniker på Dematek och har bland annat Boliden Mineral i Garpenberg som sitt arbetsområde.

Läs mer med om Dematek och Boliden


Tetra Pak i Lund

tetrapak mini2För att kunna öka produktionen var Tetra Pak tvungna att få till ett renare och smidigare flöde i fabriken. Lösningen blev att investera i nya traverser från Dematek. I Tetra Paks Sverigebaserade bolag arbetar 4 000 personer i Lund. Här tillverkas bland annat de fyllningsmaskiner som används av Tetra Paks kunder för att fylla på flytande livsmedel i förpackningarna.

Läs mer om Dematek och Tetra Pak


Uponor och V-kranen

Uponor och V-kranenUponor Infra är en ledande internationell systemleverantör av underjordisk infrastruktur för vatten, avlopp, gas, luft, tele. När man skulle byta ut sin traverskran valde man Demags V-profilkran från Dematek.

Läs mer om Dematek, Uponor och V-kranen