Mora Mast AB

Fördelar att hyra lyftutrustning för Moramast

Allt fler företag inser fördelarna med att koncentrera sig på sin kärnverksamhet och hyra in övriga tjänster och utrustning. Ett av dessa är Moramast som sedan flera år tillbaka hyr lyftutrustning komplett med service av Dematek.

Hyr din lyftutrustning för en tryggare verksamhet

Allt fler företag inser fördelarna med att koncentrera sig på sin kärnverksamhet och hyra in övriga tjänster och utrustning. Ett av dessa är Moramast som sedan flera år tillbaka hyr lyftutrustning komplett med service av Dematek.

50-åriga jubilaren Moramast AB grundades 1973 och är idag ledande tillverkare av belysningsstolpar på den svenska marknaden. Vid företagets anläggning i Mora arbetarknappt 50 anställda med allt frånutveckling tilltillverkning och försäljning. Varje år levererar Moramast cirka 60 000 stolpar, som sätts uppför att kunna bidra till att belysa våra vägar runtom i Sverige.’

– Ungefär 30 av våra anställda arbetar i produktionen med till exempel svetsning, slipning, bockning, kapning, montering och paketering. Det är jobb som kräver såväl maskiner som manuellt arbete. För att lyfta har vi i verkstaden en stor travers samt ett 10-tal svängkranar och dessutom ett lättlastsystem i aluminium, vid monteringen, säger Björn Åkerblom, VD Moramast AB.

Läs mer om Dematek Rental

Inte så stort beslut

Företaget har genom åren anlitat Dematek som leverantör av såväl lyftutrustning som service, men de senaste 8 till 10 åren har man valt att hyra lyftutrustningen istället för att köpa.

– Som vi ser det finns det flera fördelar med att hyra. Man slipper den initiala stora investeringen och det blir därmed inte ett så stort beslut och då man dessutom vet vad hyran är varje månad så det är enkelt och tryggt att budgetera. Att regelbunden service ingår, är också en fördel. Då slipper vi hålla reda på det och vet att det blir gjort enligt plan, att vår lyftutrustning hålls i trim och alltid fungerar, säger Björn Åkerblom.

 

Bra samarbete

Idag har Moramast två hyresavtal med Dematek Rental. Det ena gäller fyra mindre kättingtelfrar och en svängkran och det andra gäller en KBK lättlastanläggning.

-Vi är nöjda med Demateks produkter, de fungerar bra och ser till att vi kan ha bra flyt i produktionen. Deras servicetekniker, som underhåller utrustningen fyra gånger per år, är mycket kompetenta, lätta att ha att göra med och kommer med lösningar om krävs. Samarbetet fungerar och att de tar ansvar för lyftutrusningen gör att vi kan koncentrera oss på det vi gör bäst, att producera branschens främsta belysningsstolpar, avslutar Björn Åkerblom.

”Som vi ser det finns det flera fördelar med att hyra. Man slipper den initiala stora investeringen och det blir därmed inte ett så stort beslut och då man dessutom vet vad hyran är varje månad så det är enkelt och tryggt att budgetera”

Björn Åkerblom, VD Moramast AB

Läs mer om Dematek Rental

Se alla referenser