Referenser

Från taket på Tele2 Arena till Bolidens djupa gruvor

Från travers och telfer till lättlastsystem och lyftdon. Nya installationer, uppgraderingar av lyftutrustningar eller blandningar av de båda.

Helst skulle vi vilja ta med dig på besök hos ALLA våra kunder. Men av naturliga skäl räcker ingen hemsida i världen till för detta. Det har nämligen blivit ganska många kunder med åren. Några axplock, som kan spegla vår verksamhet, vill vi i alla fall bjuda på.

Karl Nyström, Rosemount Emerson

Rosemount Tank Radar valde Dematek till den nya produktionsanläggningen

I februari stod Rosemount Tank Radars nya anläggning i Mölnlycke klar. Här tillverkar företaget mätinstrument för radarbaserad nivåmätning. Anläggningen är skräddarsydd efter dagens behov och ger samtidigt företaget möjlighet att fortsätta utvecklas och växa. För att effektivisera produktionen valde Rosemount Tank Radar lyftutrustning från Dematek.

Läs mer
Laxå Special Vehicles

Specialfordonstillverkare lyfter – med Dematek

Specialfordonstillverkaren Laxå Special Vehicles växte ur sina befintliga lokaler och till den nya produktionsanläggningen behövde det investeras i ny lyftutrustning. Det blev ett omfattande och tidspressat projekt som innebar ett nära samarbete mellan kund och alla inblandade på Dematek.

Läs mer
Installationsledare och produktansvarig utanför Tele2 Arena

Mekanik, lösning och riskanalys till Tele2 Arena

Byggnationen av Tele2 Arena (fd Stockholmsarenan) invid Globen är i full gång. Full fart är det också för Demateks projektgrupp som nu arbetar med färdigställande av lösningen till det skjutbara taket över arenan. För ganska precis två år sedan fick Dematek ordern på att leverera mekaniseringen av det skjutbara taket på Tele2 Arena.

Läs mer
Anställd på Tetra Pak

Ett smidigare flöde gav ökad produktion

För att kunna öka produktionen var Tetra Pak tvungna att få till ett renare och smidigare flöde i fabriken. Lösningen blev att investera i nya traverser från Dematek. I Tetra Paks Sverigebaserade bolag arbetar 4 000 personer i Lund. Här tillverkas bland annat de fyllningsmaskiner som används av Tetra Paks kunder för att fylla på flytande livsmedel i förpackningarna.

Läs mer
Metsä Boards produktions-anläggning i Husum

Metsä Board i Husum

För att öka produktionen och flexibiliteten har två nya Demag processkranar monterats vid Metsä Boards produktions-anläggning i Husum. Det blev ett omfattande projekt och det krävdes mycket planering då allt montage skulle ske utan störningar i produktionen. Metsä Board Husum är en integrerad pappers- och massafabrik som producerar högkvalitativt obestruket och bestruket finpapper för krävande kunder.

Läs mer
SCA i Obbola

SCA i Obbola

Vid Obbolaön i Umeälvens utlopp ligger SCA Obbola AB. Hit kommer var sjätte minut en långtradare med massaved som ska bli till papp (liner). Liner är ytskiktet på wellpappkartonger och vid anläggningen produceras cirka 425 000 ton per år. Det papper som produceras i pappersmaskinen samlas på stora pappersvalsar (tambourer). Tambouren väger, fylld med papper, 55 ton och den lyfts av en halvportalkran.

Läs mer
FMT Aircraft Gate Support Systems lager

FMT ökar takten med nya traverser

FMT Aircraft Gate Support Systems var tidigare underdimensionerade vad gäller lyftkraft. För att kunna öka produktionstakten och lyfta tyngre enheter krävdes större traverser. Efter en noggrann utvärdering valde företaget traverser från Dematek.

Läs mer
Patrik och Ulf framför en svängkran

Storleverans av svängkranar till Scania

Scania i Södertälje ökar produktionskapaciteten av växellådsdetaljer och har därför iordningställt en byggnad med fem nya produktionslinjer. För lyft och hantering av komponenterna valde företaget ett stort antal svängkranar samt ett KBK lättlastsystem från Dematek.

Läs mer
SWEP kransystem

Unik, skräddarsydd helhetslösning till SWEP

När SWEP behövde utöka sin maskinpark med ytterligare ett pressverktyg så det krävdes det även att man även investerade i en ny travers. Takhöjden i lokalen var begränsad och därför fick Dematek skräddarsy sin lösning.

Läs mer