Kranbanemätning

Kranbanemätning

Kranbanemätning för att hjulen ska rulla

Har du upptäckt sprickor i din travers? Slits hjulen ut snabbare än de borde? Eller hör du missljud? Då kan lösningen vara att göra en kranbanemätning med felsökning. Ofta är det en skev eller skadad kranbana som orsakar problemen med traversen och därmed ställer till det i produktionen.

En kranbana (traversbana) behöver vara i bra kondition för att traversen ska kunna röra sig på bästa sätt på rälsen och kunna prestera på topp. Att kranbanan är felfri är med andra ord en förutsättning för att produktionen ska rulla på utan bekymmer med maximal säkerhet.

Att regelbundet mäta kranbanan ger flera vinster för verksamheten. Det innebär att du kan:

  • Upptäcka skador tidigt
  • Slippa onödiga driftstopp
  • Förhindra dyra reparationer
  • Undvika att allvarliga olyckor inträffar

Lasermätning av kranbana ger snabb och exakt mätning

Dematek genomför mätningar av kranbanan för att du enkelt och snabbt ska kunna se om den behöver justeras och vad som i så fall behöver åtgärdas. Vi använder oss av den senaste tekniken med lasermätare, en avancerad mätteknik som går snabbt att utföra och därmed blir mer prisvärd för dig som kund. Mätningen kan utföras medan anläggningen är i drift, vilket undviker kostsamma driftstopp. Att mäta med laser ger också mycket exakta mätresultat. Analysen visar tydligt kranbanans skick och vad som behöver göras för att er produktion ska flyta på som den ska igen.

Lär dig mer om kranbanemätning i vår kunskapsbank eller se vår video om lasermätning. Och läs gärna mer om hur våra kunder använt sig av Demateks kranbanemätningar i vårt kundcase och i vår kundtidning Dematek Outlook.

Gör en intresseanmälan

 

 

Serviceförfrågan

Gör din intresseanmälan

    Markera de tjänster du är intresserad av: