ProfilGruppen i Åseda

Kranbanemätning för ProfilGruppen i Åseda

När ProfilGruppen i Åseda hörde missljud från sin travers behövde de gå till botten med problemet. Misstankarna riktades mot kranbanan och de bestämde sig därför för att göra en kranbanemätning. Dematek fick uppdraget och efter mätning och justeringar rullar nu produktionen på utan gnissel.

ProfilGruppen i småländska Åseda är en stor industrikoncern som utvecklar och tillverkar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Företaget har över 450 anställda och deras kunder finns i en mängd olika branscher på framför allt den nordeuropeiska marknaden.

När personalen kom tillbaka till sin arbetsplats efter sommarsemestern märkte de att det uppstått problem med rakheten i banbalkarna till transportörerna. Anledningen var att kranbanan ändrat form och de travershjul som suttit där tidigare hade med tiden slitit in sig. När man bytte till nya hjul uppstod problemen.

“Vi hörde missljud och transportören i höglagret gick trögt. Vi misstänkte att det var kranbanan det var fel på, säger Mikael Svensson som är mekaniker på ProfilGruppen.”

För att se om misstankarna stämde och kunna hitta orsaken till problemet ville företaget göra en kranbanemätning. De kontaktade då Dematek som tidigare genomfört en mätning åt dem. Företagen har ett långvarigt samarbete och förutom mätningar utför Dematek bland annat service på ProfilGruppens traverser och lyftanordningar på samtliga enheter.

Snabb och exakt mätning med laser

Dematek använder den senaste tekniken med laser, vilket innebär många fördelar jämfört med traditionell kranbanemätning. Bland annat kan man med betydligt större precision få fram vad som eventuellt behöver justeras för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en felfri drift med maximal produktionssäkerhet. Lasermätning går också betydligt snabbare och kan göras samtidigt som anläggningen är i drift. Att metoden är enkel och snabb medför också en bättre prisbild för kunden.

Kranbanemätningen hos ProfilGruppen utfördes under en helg i höstas och innan genomförandet fick ProfilGruppen en åtgärdsplan för att komma till rätta med missljudet.

– Min plan var att kontrollera kranbanan i första steget. Om den visade sig vara okej var nästa steg att gå vidare med hjulen på traversen och mäta hjulvinklarna på den. Nu visade det sig att spännvidden var för liten på kranbanan så missljudet kom från styrrullarna som sitter på sidan om hjulen. Jag anade innan att det var spännvidden som orsakade problemet och det visade sig också stämma, berättar Mikael Berg, serviceingenjör på Dematek, som utförde kranbanemätningen.

Lösningen var att justera hjulen med 6 mm. Åtgärden genomfördes i anslutning till mätningen, vilket gjorde hela processen smidig. Sammanlagt tog arbetet en och en halv dag.

Kostsamt driftstopp kunde undvikas tack vare kranbanemätningen

Genom att kranbanemätningen upptäckte felet kunde problemet justeras i tid och företaget undvika ett haveri i produktionen som annars skulle ha blivit kostsamt. Verksamheten fungerar nu återigen felfritt och ProfilGruppen är nöjda med både resultatet och samarbetet:

– Efter mätningen och åtgärderna som den visade rullar allt på som det ska igen. Och att jobba med Dematek fungerar väldigt bra – det är kanonkillar som gör jobbet. Jag skulle absolut rekommendera Dematek och deras kranbanemätningar till andra företag, säger Mikael Svensson.

 

Detta är tjänsten från Dematek som ProfilGruppen i Åseda använde:

Kranbanemätning

Se alla referenser