AR Packaging

Från komponentbyten till flytt av KBK-system – AR Packaging får hjälp där det behövs

Dematek har sedan länge sett till att lyftutrustningen hos AR Packaging i Lund fungerar som den ska. I vanliga fall kommer våra servicetekniker på besök en gång per år, men de senaste månaderna har det varit betydligt tätare eftersom AR Packaging flyttat sin produktion till nya lokaler. Vid flytten har Dematek hjälpt till med både ned- och uppmontering av företagets KBK-system.

AR Packaging är ett anrikt företag inom kartongkonvertering som verkar på en global marknad och har fabriker i flera länder. Dematek samarbetar sedan mer än ett decennium med företagets anläggning i Lund där ca 140 personer arbetar. Dygnet runt, vardag som helg, trycker och stansar man förpackningar till en lång rad välkända torrvaror, framför allt barnmat. Företaget packar även varorna på pall innan de levereras ut till matproducenterna.

Att Dematek blev AR Packagings servicepartner beror på att anläggningens lyftanordningar – traverssystem och pelarsvängkranar (lättlastsystemet KBK) – kommer från Demag Cranes & Components som Dematek representerar på den svenska marknaden. I och med den höga kvaliteten på produkterna fanns därför redan ett förtroende och under åren har det förtroendet bestått. Dematek servar och underhåller lyftutrustningen och samarbetet fungerar väl.

AR Packaging har idag inget serviceavtal utan de ringer när det uppstår problem i anläggningen. Under åren har Demateks servicetekniker hjälpt till med löpande serviceuppdrag och mindre reparationer – alltifrån att få liv i telfrar som stannat till att byta ut föråldrade komponenter.

“- Det är enkelt och tryggt att veta att man bara kan ringa om det uppstår problem. Det är aldrig några bekymmer och tydlig kommunikation. Det är också samma tekniker som kommer varje gång, vilket är bra eftersom de behöver ha koll på våra hygienregler, säger P-O Andersson som är Continuous Improvement and Safety Manager på AR Packaging, och tillägger:

- Genom att både ha Demateks produkter och deras servicetekniker får vi som en märkesverkstad, mycket praktiskt.”

Hjälp vid fabriksflytt

Tack vare välfungerande lyftanordningar får AR Packaging vanligtvis bara påhälsning av Dematek ungefär en gång per år. Men den senaste tiden har kontakten varit mer intensiv eftersom AR Packaging nyligen har flyttat sin fabrik, vilket givetvis även inkluderar lyftutrustningen. Den nya lokalen ligger visserligen bara 500 meter bort, men med tanke på produktionsanläggningens storlek har flytten varit ett rejält projekt.

– Vi har både plockat ner och återmonterat deras KBK-system och eftersom de behövde vara ute ur de gamla lokalerna i månadsskiftet januari/februari blev det lite stressigt att hinna montera ner allt. I de nya lokalerna behövde vi sedan få upp allt med minimala stopp i produktionen och det blev en liten utmaning eftersom det var ganska trångt när övriga maskiner redan var på plats. Men det löste sig, berättar Fredrik Johansson som är servicetekniker på Dematek.

Nu har AR Packaging landat ordentligt i sina nya – och bättre – lokaler och allt flyter på som det ska. P-O Andersson är nöjd med flytthjälpen och samarbetet:

– Med Dematek vet man vad man får: trygghet. Tekniker som gör ett bra jobb och rejäla produkter som fungerar. Det är inte den billigaste lyftutrustningen på marknaden, men ändå den mest kostnadseffektiva.

Se alla referenser