2023-04-13

Nyhet! Dematek lanserar ny karriärsida!

Tack vare vår HR-chef Susanne Arnersten så förbättrar vi upplevelsen för de som söker arbete på Dematek! Vi har tagit tillbaka den tidigare outsourcade rekryteringen, köpt in ett professionellt rekryteringsverktyg och byggt en ny karriärsida. Allt för att de som söker arbete på Dematek ska få en bättre kandidatupplevelse.

Vår nya HR-chef Susanne Arnersten började hos oss för cirka 10 månader sedan och kom in på företaget med en stark önskan att förbättra kandidatupplevelsen för de som söker arbete hos Dematek.

– När jag själv för drygt ett år sedan sökte arbete på Dematek var jag självklart inne på Demateks hemsida för att få veta mer om företaget och om hur det var att arbeta där, min reflektion var då att jag inte hittade så mycket material, säger Susanne.

Susanne gav marknadsavdelningen ett uppdrag att skapa en karriärsida med en önskan om att sidan skulle få en stark ton av employer branding där man speglar det starka familjeföretagets värderingar och visar på hur det är att vara anställd på Dematek. Resultatet av det arbetet kommer vi att visa dig idag.

”Det känns extra kul att idag få lansera karriärsidan ihop med marknadsavdelningen och jag hoppas att de som nu söker arbete på Dematek både får en bra känsla för företaget och en bra kandidatupplevelse.”

Dematek har även haft sin rekrytering outsourcad under många år och det var även något som Susanne började ifrågasätta desto längre tid som hon arbetade på det sättet. Susanne kände att hon ville få ett mer samlat grepp om vilka som söker arbete hos Dematek och få möjligheten att bygga en långsiktig relation med dessa. Så parallellt med att den nya karriärsidan byggts på marknadsavdelningen så har Susanne bekantat sig med ett nytt rekryteringsverktyg för att förbättra kandidatupplevelsen och få mer kontroll över rekryteringsprocessen.

”Det nya rekryteringsverktyget fyller den funktion som jag önskat och nu ser jag fram emot att ta emot ansökningar från de som är nyfikna på att arbeta på Dematek.”


Se alla nyheter