2014-09-25

Ny traverskran: Demag V-profilkran

Med Demag V-profilkran lanserar Terex Material Handling en ny krangeneration på marknaden, vilken sätter en ny standard inom branschen. Tack vare V-konstruktionen med resursskonande materialanvändning väger V-profilbalken i genomsnitt 17 procent mindre än en jämförbar balk med lådprofil. Kranens lägre egenvikt skapar lägre hjultryck, minskar kraftinledningen i den befintliga hallkonstruktionen och ökar den maximala lyftkapaciteten. Tack vare detta ökar Demags V-profilkran det arkitektoniska fria utrymmet vid skapandet av nya hallanläggningar och passar även för företag, som vill använda detta koncept i befintliga montage- och produktionshallar.

Konstruktionen med membranlänkar, för vilken Terex sökt patent, reducerar dessutom vibrationerna i kranbalken med upp till 30 procent. Tack vare de lägre vibrationerna belastas kran och komponenter samt hela hallsystemet mindre och fördubblar kranens livslängd med mer än 500.000 lastväxlingar. Dessutom kan man tack vare det minskade vibrationsförhållandet hantera och positionera känsliga och tunga laster som exempelvis glasplattor, vätskor eller halvskalskomponenter i aluminium för flygplan mer exakt.

På den tyska marknaden säljs nu Demags nya V-profilbalk till att börja med i samband med enbalkstraverser. Den kan användas för olika krantyper som traverskranar, hängtraverskranar, portalkranar eller väggmonterade löpkranar.

Läs mer om produkten
Se alla nyheter