2023-02-22

Ny tekniker till Örnsköldsvik, välkommen Anton!

Våra servicetekniker är Demateks viktigaste kuggar och vi är mycket stolta över dem. Därför vill vi presentera en av våra tekniker som började den här veckan. 

Vårat senaste tillskott på kontoret i Örnsköldsvik är 21 årige Anton Holmberg. Han gjorde sin första dag hos oss den 20 februari och dagen bjöd på många inspel från verksamheten. På förmiddagen träffade Anton servicegruppchefen Oskar Hultman för att sedan åka ut på en gemensam lunch. Sedan åkte de tillsammans och hämtade arbetskläder och näst på tur stod en SSG-utbildning. Fokus på resterande vecka kommer att vara att genomgå flera utbildningar för att kommande vecka få följa med ut till Domsjö fabriker och vara med på ett montage av en DMR-telfer.

Det ska bli väldigt kul att få lära mig mer, sätta mig in i arbetsuppgifterna och träffa de lokala kunderna, säger Anton.

Vi är glada över att ha Anton med i teamet och är väldigt nöjd med att han tycker att han har fått ett varmt och fint mottagande. Vi passade på att intervjua honom den första dagen och ställde tre snabba frågor. 

Varför har du bytt jobb? 

Jag jobbade tidigare på ett lokalägt företag med en tjänst som innebar väldigt många resdagar under långa perioder. Jag blev nyfiken på både Dematek som företag och tjänsten när Tobias Hultman, som idag arbetar som servicetekniker på Dematek, tipsade mig om att det dykt upp en ledig tjänst som servicetekniker. Jag och Tobias är goda vänner och när Tobias beskrev Dematek så tyckte jag att tjänsten kändes intressant och jag såg framför mig ett mer fritt arbete där jag kan styra mina egna arbetsdagar och slippa att ligga borta på jobb långt ifrån där jag bor. Jag visste också att Tobias trivs med att arbeta på Dematek, så jag gjorde snabbt slag i saken och sökte jobbet.

Jag ser verkligen fram emot att ha ett arbete med större frihet, säger Anton och ler.

Vad har du gjort innan? 

Jag är född och uppväxt i Bjästa som ligger lite utanför Örnsköldsvik. På gymnasiet utbildade jag mig på Parkskolans El- och energiprogram med inriktning automation. På mitt tidigare jobb som servicetekniker på Hörlings Ventilteknik AB arbetade jag med mekanik, men nu ser jag verkligen fram emot att få möjligheten att arbeta mer med el som jag har utbildning inom och tycker är roligt och stimulerande.

Vad kan kunderna räkna med? 

Jag är en glad och social kille som är väldigt fokuserad på mitt arbete när jag är ute hos kunden och jag är väldigt lösningsorienterad. Jag tycker om att jobba både självständigt och tillsammans med mina arbetskamrater och nu ser jag verkligen fram emot att komma igång och bli varm i kläderna.  

Om du vill ha kontakt med Anton så finns han på telefon 070-31 65 088 eller på mejl anton.holmberg@dematek.se. 

Se alla nyheter