2015-09-18

Full kontroll på lyftutrustningen med Smart Card

Smart Card är det intelligenta kortet som identifierar användaren av lyftutrustningen, vilket ger ökad säkerhet och samtidigt tillgång till mer information.

Med Smart Card skyddas sändaren från obehörig användning. Det möjliggör låsning av säkerhetsfunktioner för icke auktoriserad personal och lagring av viktiga användardata! Smart Card finns att beställas till HBC radiosändare Quadrix, Micron 5, Micron 7, Eco, Technos. Hos Dematek kan du köpa dessa sändare till din lyftutrustning.

Med hjälp av Smart Card identifieras användaren av utrustningen. Kortet förhindrar obehöriga från att komma åt kontrollen. Samtidigt identifierar kortet användare, vilket gör att de personliga inställningarna av radiostyrningen aktiveras. På så sätt begränsas säkerhetsrelevanta funktioner till enbart behörig personal.

– Det är mycket stort intresse för denhär lösningen idag. Det ökar säkerheten på företaget samtidigt som kortet ger så många nya möjligheter, säger Patrik Elg på Industrial Radio Control AB, leverantör av HBC:s produkter i Sverige. Vi har sedan länge ett bra samarbete med Dematek när det gäller våra radiosändare och de levererar nu även Smart Card till allt fler av sina kunder.

– Smart Card användar-id, förhindrar att obehöriga kör kranen samt att man kan ha olika nivåer på olika Smart Card inom företaget. Som exempel kan man programmera korten så att den som är erfaren förare får köra full fart samt alla funktioner och maxlast medan nybörjare endast får köra i låg fart och bara lyfta 50 % av lastkapaciteten. Ett annat exempel är att servicetekniker som ska utföra service kan ha ett speciellt Smart Card som fungerar i all utrustning, men endast under en dag.

Se alla nyheter