2017-12-01

Dematek blir återförsäljare för Gigasense AB i Sverige

Dematek, som redan tidigare arbetar med starka varumärken såsom t.ex. Demag, Brunnhuber, Siempelkamp och EdmoLift, växer och blir nu ännu starkare i och med ett nytt återförsäljaravtal med Gigasense.

Gigasense AB bildades 1951 som PIAB. Bolaget marknadsförde sina produkter under varumärket PIAB, inklusive den berömda PIAB-dynamometern. År 2008 bytte de namn från PIAB Sverige AB till Gigasense AB, och Gigasense Anti Collision System togs in i sortimentet. Under 2012 förvärvar Gigasense Friborg Test Technology AB (grundat 1980) och i 2013 fusionerades Friborg Test Technology fullständigt i Gigasense AB. Friborg är testutrustning för bl. a. elsäkerhet, flamsäkerhet och IP-testning som används av konstruktionsavdelningar och testinstitut i stora delar av världen.

Gigasense arbetar runt om i världen, genom noggrant utvalda lokala partners inom affärsområdet Force Measurement and Crane Safety. Dess verksamhet fokuserar på att utveckla produkter av hög kvalitet för kraftmätning, överlastskydd och kollisionsskydd inom lyft – och materialhantering.

Dematek med sin sälj – och serviceorganisation kommer från och med nu att kunna erbjuda hela Gigasense produktutbud och får därmed ett brett program av överlastsskydd och kollisionsskydd. För dig som kund hos Gigasense innebär det att du får en rikstäckande partner i Dematek, som ansvarar för både sälj och service samt installation. Du som är kund till Dematek får ytterligare ett starkt varumärke i vår redan stora produktpalett.

Tillsammans kommer vi att kunna hjälpa dig som kund och se till att du får rätt produkter till rätt pris samt den närvaro på marknaden som du förtjänar.

Välkommen till Dematek, din nya säljkanal för Gigasense produkter.

Våra produkter från Gigasense
Se alla nyheter