2020-07-03

Teknisk säljare med placering i Värmland

Drivs du av att göra goda affärer och upprätthålla kundkontakter? Nu söker vi en Teknisk Säljare till Dematek i Värmland.

Som säljare ansvara du för hela försäljningsprocessen, allt ifrån kundbesök, offertskrivning, anbudslämnande och rådgivning till förhandling och avslut.

Befattningen innebär att vårda våra befintliga och blivande kunder och ha ett utpräglat affärstänkande med försäljningstillväxt och lönsamhet som övergripande mål. Du medverkar i planeringen och utförandet av viktiga kundaktiviteter.

Försäljning av tekniska lösningar och tjänster ur företagets produkt- och serviceflora innefattande

·         behovsanalys

·         offertframtagande och uppföljning av denna

·         presentation av tekniska egenskaper och fördelar

·         avtals- och prisförhandlingar i enlighet med företagets prisstrategi och lönsamhetskrav 

·         upprättande av orderunderlag inkl montage-PM

Arbetet innefattar regelbundna tjänsteresor med övernattning.

Vi ser att du har en god teknisk grundutbildning. Gärna gymnasial eller högskoleingenjörsexamen, alternativt längre tids praktisk/teknisk erfarenhet från försäljning. Du har ett stort intresse för tekniska möjligheter och komplexa lösningar. Därutöver ser vi att du har erfarenhet av att skapa nya och goda relationer, att skriva offerter och avtal.

Som person är du framförallt orädd med stark drivkraft och vinnarinstinkt samtidigt som du har ett stort sinne för affärsmannaskap. Du är lösningsfokuserad och konsultativ i dina kundmöten och säljer med närvaro och fokus. Du har styrkan att motivera dig själv i ditt egna försäljningsarbete samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd med hög social kompetens.

Vi ser att du är en van dataanvändare och har goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt. Kunskaper i tyska är meriterande. B-körkort är ett krav.

Skicka din ansökan med meritförteckning till jobb@dematek.se.

Frågor besvaras av Försäljningschef Ulf Norberg 08-603 34 20.

Sök jobbet härSe alla jobb